IEKC Lichtenvoorde | BINX Smartility uit Groenlo gaat IEKC bouwen
17673
post-template-default,single,single-post,postid-17673,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

BINX Smartility uit Groenlo gaat IEKC bouwen

BINX Smartility uit Groenlo gaat IEKC bouwen

De schop voor het nieuw te bouwen Integraal Educatief Kind Centrum (IEKC) in Lichtenvoorde kan de grond in. Vandaag ondertekenden het bestuur van het IEKC, Binx Smartility en burgemeester van Oost Gelre Annette Bronsvoort in het gemeentehuis de overeenkomst voor de nieuwbouw van het centrum, dat vanaf medio volgend jaar onderdak gaat bieden aan zo’n 400 leerlingen uit Oost Gelre en omgeving.

Het IEKC komt op de plek van de Ludgerusschool in Lichtenvoorde, die momenteel wordt gesloopt. Het gebouw dat daarvoor in de plaats zal verrijzen, biedt niet alleen plaats aan een aantal basisscholen, maar ook aan speciaal (basis)onderwijs, dagopvang, peuterspeelzaalwerk en (jeugd)zorg. De organisaties die de handen ineen hebben geslagen voor dit bijzondere initiatief zijn de Ludgerusschool (speciaal basisonderwijs), BijEen (basisonderwijs), Hamalandschool (speciaal onderwijs), SOTOG (speciaal onderwijs), De Achthoek (kinderopvang (0-4), peuterspeelzaal (2-4) en bso) en Zozijn (jeugdzorg, zorg in onderwijs en WLZ).

Samen onder dak

Vanuit de ambitie ‘Ga je mee, dan gaan we samen’, zijn de organisaties aan de slag gegaan om het IEKC vorm te geven. Het wordt een plek waar kinderen optimaal worden voorbereid op de wereld van vandaag, morgen en in de toekomst. Door de talenten van kinderen te stimuleren kunnen ze gelukkig, waardig en met succes met elkaar meedoen in de samenleving. Daarbij wordt samen gewerkt, gespeeld, geleerd en geleefd waar dat kan, en apart wanneer dat is gewenst. De expertise binnen het centrum wordt met elkaar gedeeld en natuurlijk ook met de scholen, opleidingen en organisaties daarbuiten.

“Als bestuur van Stichting IEKC zijn we trots dat we vandaag een handtekening onder de overeenkomst met BINX Smartility voor nieuwbouw en onderhoud van het IEKC hebben gezet”, aldus IEKC-bestuurslid Marjolein Wenting. “Er wordt heel hard gewerkt om de ambities waar te maken. Door alle medewerkers van de organisaties, door M3V, bij het opzetten en begeleiden in het proces en de gemeente Oost Gelre. Zij willen investeren in goede onderwijshuisvesting vanuit de ambitie van de organisaties. De gemeente toont daarmee lef en maakt het waar.”

Prachtig ontwerp

Niet alleen de samenwerkende organisaties binnen het IEKC hebben meegedacht over het ontwerp van het gebouw en de inrichting en ontsluiting van de buitenruimte. Daarbij zijn ook heel nadrukkelijk partijen als de buurt betrokken. “Zo voelt het als een gebouw van ons allemaal”, aldus kwartiermaker Will van der Zande van IEKC.

De sloop van de huidige Ludgerusschool is naar verwachting in maart afgerond. Daarna begint BINX Smartility met de bouw van het nieuwe IEKC. “BINX Smartility heeft een prachtig ontwerp gemaakt en is straks ook verantwoordelijk voor de realisatie en onderhoud. We kijken uit naar de opening van het nieuwe gebouw. Vooral naar het moment dat de kinderen, samen met hun ouders en de medewerkers naar binnen gaan en fysiek onderdeel worden en zijn van het IEKC”, besluit Marjolein Wenting.