IEKC Lichtenvoorde | Kinderen beleven bouwmijlpaal mee via livestream
17833
post-template-default,single,single-post,postid-17833,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Kinderen beleven bouwmijlpaal mee via livestream

Kinderen beleven bouwmijlpaal mee via livestream

Onder toeziend oog van onder meer groep 4 en 5 van basisschool BijEen en Unit Groen van de St. Ludgerusschool werd zojuist de eerste paal van het nieuw te bouwen Integraal Educatief Kind Centrum (IEKC) de lucht in gehesen en neergezet. De kinderen die vanaf schooljaar 2021-2022 zelf naar het IEKC gaan, beleefden de feestelijke handeling vanuit hun eigen klas, via een livestream mee.

Te zien was hoe op maandag 22 juni, iets na 13 uur, de bouwplaats in beeld kwam en verschillende betrokkenen een woordje deden. IEKC kwartiermaker Will van der Zande deed het welkomstwoordje, waarna Bas Hommelink, directeur Visie en Ontwikkeling van bouwbedrijf BINX Smartility een aantal interessante feitjes over het gebouw vertelde. Zo wordt er maar liefst 2200 ton puin van de oude school onder het straatwerk verwerkt; komen er 2600 latjes op het gebouw, een afstand van Lichtenvoorde naar Ruurlo; is het de eerste opdracht voor BINX in hun eigen gemeente Oost Gelre en wordt de school heel duurzaam, zo komen er 470 zonnepanelen op het dak.

Ook wethouder Karel Bonsen heette de jongens en meisjes die keken vanaf de livestream persoonlijk welkom en was blij dat de bouw nu echt de lucht in ging. “BINX is echt voortvarend aan de slag. De straatomgeving zal ook nog worden aangepakt en voor de leerlingen die kijken: volgend jaar kunnen jullie al naar deze school toe!”

Tot slot kreeg IEKC bestuurslid Eline Franck het woord. Zij benadrukte nogmaals dat het IEKC een prachtig gebouw wordt, waarin zowel onderwijs, zorg als opvang wordt gevestigd. Een hele mooie samenwerking tussen de partijen. Ook stipte ze aan dat er na deze mijlpaal nog vele zullen volgen.

Daarna was het de beurt aan wethouder Bonsen, die met een druk op de knop de hijskraan in gang zette. Live was vervolgens te zien hoe de hijskraan de eerste kolom ophees en op de goede plek plaatste, waarna deze werd vastgezet door de medewerkers van BINX.

Daarmee was de heuglijke viering ten einde en zal, zoals Bas Hommelink van BINX vertelde, het IEKC-gebouw met drie maanden er staan. “De buitenkant is dan zo goed als klaar, waarna er nog acht maanden nodig zijn om alles aan de binnenkant af te werken.”